Oud-hoogleraar verkoopt huis voor universiteit

Oud-hoogleraar Hein Schermers heeft zijn huis verkocht en de opbrengst geschonken aan de Universiteit Leiden. Daarmee maakte de 74-jarige Schermers, emeritus-prof in het internationaal recht, de universiteit een half miljoen euro wijzer.

Schermers verruilde zijn grachtenpand in de Leidse binnenstad voor een appartement omdat het traplopen hem te zwaar werd. Volgens hem hebben zijn drie kinderen geen protest laten horen dat hen een aardige erfenis door de neus is geboord. “Doordat ze van ons alle opleidingen mochten die ze wilden, hebben ze allemaal goed banen”, zegt de oud-hoogleraar deze week in Mare, het blad van Leidse universiteit. “Ze zitten niet op een hoge erfenis te wachten.”

De faculteit rechten gebruikt de donatie van Schermers om een bijzonder hoogleraarschap internationaal institutioneel recht in te stellen. Schermers roept anderen op zijn voorbeeld te volgen. “Soms wilde ik dat ik zo veel geld als Rockefeller had, dan kon ik zo veel meer doen.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×