Keramiekexpositie in stadhuis en Stadsbouwhuis

Nog tot eind juni is er in de vitrines van het Stadhuis (ingang Stadhuisplein) en het Stadsbouwhuis (atrium) werk te zien van keramisten van atelier ‘Uit de Kunst’. Dit atelier heeft uit eigen galerie een keuze gemaakt van objecten, schalen, beelden en serviezen die een goede indruk geven van de producten die in het atelier aan de Hogewoerd 164 gemaakt worden.

Het servies wordt er gegoten, gebakken en gedecoreerd; voor het maken van schalen in verschillende vormen en maten, wordt gebruik gemaakt van mallen, waar de klei in wordt gedrukt. Daarnaast neemt het vrije werk een belangrijke plaats in. De inspiratie komt meestal uit het dagelijks leven of uit boeken en films. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de beelden van Menno Hazenoot, die alle hoofdfiguren van de film “ In de ban van de Ring” in het atelier liet ontstaan. De diversiteit van de resultaten is groot; één ding hebben de keramisten van ‘Uit de Kunst’ gemeen: zij zijn verstandelijk gehandicapt.

Exposanten: Yvonne Sennef, Margie Rusche, Jaap den Hollander, Menno Hazenoot, Martha Meelker, Jason Los.

De galerie aan de Hogewoerd 164 kan bezocht worden om meer werk te zien of om informatie te krijgen. Aan de Hogewoerd kunnen ook de producten van de Kaarsengroep bekeken worden.

Atelier ‘Uit de Kunst’
Keramiek & kaarsen
Hogewoerd 164
2311 HW Leiden
Telefoon (071) 513 99 25.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×