Expositie Leidse kunstenares Matilde Zijp in stadhuis

Nog tot 4 juli exposeert Matilde Zijp in het Leidse stadhuis, in de vitrinekasten op het balkon van het atrium. Matilde Zijp studeerde aan de Academie Minerva in Groningen. Ze maakt voor haar schilderijen over het algemeen gebruik van olieverf. Haar werk – op heel uiteenlopende formaten – valt vooral op door rijk kleurgebruik en een krachtige toets. Landschappen zijn haar favoriete onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het weidse Friesland. Maar ook impressies van heide en duinen maken deel uit van haar werk, evenals schilderijen van schepen.

Het karakter van haar expressieve schilderijen en tekeningen spreekt aan door spontaniteit en eigenzinnige kleuren. Daardoor kunnen landschappen ontstaan die de ene keer liefelijk zijn en warmte uitstralen, terwijl ze een andere keer juist troosteloos en verlaten zijn. Hoewel Matilde Zijp – die ook collages maakt – vooral van landschappen houdt, zijn “sfeer” en “licht” feitelijk haar onderwerpen. Soms zijn haar landschappen zelfs voornamelijk herkenbaar door juist die sfeer en dat licht.

Ze exposeert regelmatig, zowel in haar woonplaats Leiden als daarbuiten. Voor de tentoonstelling in de vitrinekasten van het stadhuis heeft ze een serie vlinders gemaakt, verwijzend naar de collectie van museum Naturalis.

De expositie is geopend tijdens de kantoortijden van het stadhuis:
maandag:      12.30 -17.00 uur
dinsdag, woensdag en vrijdag:     8.30 -17.00 uur
donderdag:      8.30 -20.00 uur

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×