Op de foto de gelukkige 'winnaars' die elk zo'n 1250 euro voor hun emmertje haring betaalden. Uiterst rechts veilingmeester Pechtold (Foto's: Chris de Waard & Cees Mentink).

Haringveiling brengt 3.800 euro op

Afgelopen dinsdag vond bij het Leidse Koetshuis de Burcht voor de tweede keer de haringveiling van het 3 Oktobergilde plaats. Wethouder Alexander Pechtold veilde drie vaatjes nieuwe haring die door enkele ondernemers beschikbaar waren gesteld. De opbrengst ging naar Hospice Issoria en het Minikoraal. De opbrengst van het laatste vaatje besteedt het 3 Oktobergilde aan een eigen Vaandel.

Het eerste vaatje ging voor 1350 euro van de hand. Berk Accountants en Belastingadviseurs bood daarmee namelijk het meeste. Het geld is voor Hospice Issoria. Accountantskantoor Hemmes, Van Baal, Van den Berg & Karremans werd voor 1250 euro eigenaar van vaatje twee. Het derde en laatste vaatje haring kwam voor 1200 euro in de gezamenlijke handen van Accountantskantoor Bunnig, Autobedrijf Geenjaar en Randstad Elektrotechniek.

Leiden gilde


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×