Hirsi Ali dreigt met opstappen

Het Leidse Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD) dreigt de fractie te verlaten en alleen verder te gaan. Hirsi kan het niet eens worden met VVD-fractieleider Jozias van Aartsen. Deze wil haar niet automatisch het woordvoerderschap over integratie en emancipatie geven. Ayaan vindt dat kiezersbedrog, omdat ze juist vanwege haar standpunten op die gebieden tienduizenden voorkeurstemmen kreeg.

“Mijn werkgever is niet de VVD maar het Nederlandse volk. Ik heb het mandaat van ruim 30.000 kiezers. Deze hebben mij en de VVD hun stem gegeven op basis van de belofte dat ik woordvoerder integratie en emancipatie zou worden,” aldus Hirsi Ali in het NRC.

Ze beschuldigt Van Aartsen, die 4.534 voorkeurstemmen had, van ,,kiezersbedrog” en zegt dat zij ,,niet van plan is zich vier jaar lang met lantarenpalen bezig te houden”.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×