Waarnemend burgemeester Groen van Noordwijk. Hier aanwezig bij de installatie van Henri Lenferink als burgemeester van Leiden (foto: Chris de Waard).

Harry Groen waarnemend burgemeester in Noordwijk

Commissaris van de Koningin Franssen heeft Harry Groen vandaag benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Noordwijk. De 58-jarige VVD’er blijft aan tot de vacature is opgevuld die voormalig burgemeester en partijgenoot J. van der Sluijs heeft achtergelaten. Van der Sluijs maakte op 1 juni de overstap naar de gemeente Maarssen.

Groen legde het in maart in de strijd om het burgemeesterschap van Leiden af tegen Henri Lenferink. De vertrouwenscommissie van de Leidse gemeenteraad had aanvankelijk alleen Groen voorgedragen, maar minister Remkes van Binnenlandse Zaken nam hier geen genoegen mee. Hij wilde dat er ook een tweede kandidaat zou zijn. Daarop volgde een referendum waaraan Groen en Lenferink meededen. De laatste won glansrijk, met ruim 34.000 tegen nog geen 9700 stemmen.

Groen was van 1998 tot en met 2000 in Amsterdam wethouder van onder meer Financiƫn. Daar nam hij ontslag na onduidelijkheden over zijn declaraties. Eind vorig jaar zette de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) Groen uit zijn functie als voorzitter. De KNAU meende dat zijn positie onhoudbaar was geworden na het gedwongen ontslag als president-commissaris van sportcomplex NV Omniworld in Almere. Ook daar was het de juistheid van Groens declaraties die in twijfel werd getrokken. Via zijn eigen website weerlegt Groen alle aantijgingen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×