Prins Willem-Alexander en Maximá (archieffoto: Bram Pater)

Maximá bezoekt TamTam Festival

Prinses Máxima bezoekt woensdag 11 juni het Tamtam Festival in Leiden Noord. Ze zal onder andere uitleg krijgen over het festival en een muurschildering bekijken die gemaakt is door kinderen. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat vandaag bekend gemaakt.

Het festival kreeg in mei uit handen van de prinses een Appeltje van Oranje, de prijs van het Oranje Fonds voor ,,initiatieven op het terrein van maatschappelijk welzijn en sociale cohesie”. Máxima is beschermvrouwe van het fonds. Bij de uitreiking gaf Maximá al aan het festival te willen bezoeken.

De Prinses krijgt in Buurtcentrum De Kooi een gedetailleerde presentatie over de totstandkoming, de organisatie en de activiteiten van het Tamtam Festival. Daarna bezoekt zij in de Bernhardstraat een van de buitenactiviteiten die deze maand plaatsvinden, Fleur op de Buurt, een kleurige muurschildering door vijftig kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Tot slot spreekt zij in Buurthuis ’t Spoortje met enkele tientallen vrijwilligers die de co”rdinatie op zich hebben genomen van onder meer de buurtmusical, de buurtfilm en het buurtfeest.

Buurtfestival Tamtam vindt sinds 2001 plaats in Leiden-Noord en Slaaghwijk. Dit zijn volksbuurten met een gemengde bevolking. Om wijkbewoners met elkaars culturen en gewoonten kennis te laten maken, besloten bewoners samen met de Leidse Welzijnsorganisatie een omvangrijk multicultureel zomerfestival op te zetten. Het festival, dat een maand duurt, bestaat onder meer uit muziek, dans en theater. Daarnaast koken wijkbewoners van verschillende achtergrond voor elkaar en laten op die gelegenheid meer zien van hun dagelijkse cultuur. Buurthuizen, bewonersgroepen en allochtonenorganisaties worden nauw betrokken bij de voorbereiding van het festival.

Bij de uitreiking van het Appeltje van Oranje zei de Prinses onder meer: ‘Het Tamtam Festival is voor de oorspronkelijke bevolking en voor de nieuwe bewoners een unieke kans om elkaar met trots duidelijk te kunnen laten zien waar je bij hoort, welke cultuur jouw identiteit mede heeft gevormd. Op het Tamtam Festival zijn juist de verschillen de bindende factor geworden: iedereen is anders en dus is iedereen hetzelfde en hoort ook iedereen erbij.’

Advertentie

Leiden tamtam


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×