Opnieuw brand in houten kerk Voorschoten

In het houten kerkgebouw van de gereformeerde kerk aan de Bachlaan in Voorschoten heeft donderdagmorgen opnieuw brand gewoed. Het is de derde keer binnen drie jaar tijd dat de kerk te maken krijgt met brand. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand maar het kerkbestuur gaat uit van brandstichting.

In 2000 en in 2002 is het kerkje aan de Bachlaan eveneens door brand aangetast. Alle drie de keren ontstond de brand van buitenaf. Afgelopen nacht bleef de schade beperkt, omdat de brandweer snel ter plaatse was. Aan het dak, waar de brand vermoedelijk is ontstaan, is sprake van brandschade aan dakbedekking, isolatiemateriaal en dakbeschot. De binnenzijde van de kerk liep rook- en waterschade op.

De schade aan de vijftien jaar oude kerk bleef in 2000 ook beperkt. Onderzoek wees destijds uit dat de brand was aangestoken. De dader is nooit gevonden. In 2002 was de schade aanzienlijk. Het hoofddeel van de kerk waarin de gebedsruimte zit, bleef gespaard, maar een van de bijgebouwen gingvolledig verloren. Ook toen bestond het vermoeden dat de brand was aangestoken.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×