Leiden moet extra bezuinigen

De gemeente Leiden krijgt de komende jaren minder geld van het Rijk. Dit is de voornaamste aanleiding voor een nieuwe ronde bezuinigingen. Na vorig jaar al meer dan 13 miljoen euro te hebben bezuinigd, moet ook nu weer een ombuigingsoperatie worden uitgevoerd. Dit blijkt uit de Perspectiefnota 2003 (meerjarenbegroting) die het college van burgemeester en wethouders heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

Het college verwacht de komende jaren, met name vanaf 2005, miljoenen minder te ontvangen van het Rijk. Dit is vooral het gevolg van de slechte economische situatie en de daarmee samenhangende bezuinigingsmaatregelen uit het regeerakkoord.

Het college stelt daarom voor een taken- en efficiencydiscussie te starten die acht miljoen euro moet opleveren. De definitieve invulling van de bezuinigingen wordt later uitgewerkt. Daarnaast zal de gemeentelijke belasting (de OZB) met meer dan het inflatiepercentage stijgen; in 2005 met ongeveer 2% en in 2006 met ongeveer 3%. De gemeenteraad van Leiden buigt zich de komende weken over de voorstellen van het College en neemt in juli een besluit.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×