Wijkwethouder Buijing legt een ingewikkeld parcours af achter de rolator. Veel ouderen hebben dagelijks met dergelijke problemen te kampen (foto's: Bram Pater).

Straatspeeldag in Leiden Noord

Woensdag was het in heel Nederland weer Nationale Straatspeeldag. Onder andere bij Woonzorgcentrum De Rondedans in de Julianastraat (Noorderkwartier) namen de kinderen bezig van de straat. Wijkwethouder Hans Buijing kwam een kijkje nemen en ondervond zelf welke verkeersproblemen niet alleen de kinderen, maar ook bejaarden ondervinden.

In de Waldeck Pyrmondstraat blijkt dat kinderen het ook maar lastig vinden. Hoewel het voor de auto’s lastig rijden is door het smalle straatje, rijden sommigen er toch veel te hard. Terug in De Rondedans gingen de kinderen en ouderen met elkaar in discussie over wat er zou moeten veranderen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×