Winnaar van de 32ste Asics Gouden Spike, Lieja Tunks-Koeman (foto: Leiden Atletiek). Fotoreportage: Rob Bijeman (Holland Centraal).

Lieja Tunks-Koeman winnaar van Gouden Spike

Lieja Tunks-Koeman heeft zaterdag de 32ste Asics Gouden Spike gewonnen. Haar kogelstoot van 18.68 meter werd door de jury, bestaande uit Ellen van den Bunt, Patrick van de Rijdt en Wilmar Kortleever, beoordeeld als beste prestatie van de geslaagde atletiekmiddag. Simon Vroemen reikte de trofee uit. De Gouden Spike, vorig jaar gekozen tot meest aantrekkelijke baanwedstrijd van 2002, trok een recordaantal deelnemende atleten. Burgemeester Lenferink opende het evenement.

Alle uitslagen van de Gouden Spike 2003 zijn terug te vinden op de website van het organiserende Leiden Atletiek.

Tijdens de Gouden Spike 2003 konden de atleten limieten halen voor vijf belangrijke toernooien, waaronder de wereldkampioenschappen in Parijs. De wedstrijden gelden als de belangrijkste selectiewedstrijden voor de Europacup. Maar liefst 10 atleten hadden een olympische nominatiepoging aangevraagd op 11 onderdelen. Ook het organiserende Leiden Atletiek heeft een aantal atleten die de Nederlandse top benaderen.

Tijdens de Gouden Spike 2003 werden enkele mooie records gevestigd. Zo slingerde Debby van der Wilt slingerde de kogel naar een nieuw Nederlands record van 61.15 meter. Rutger Smith gooide in zijn laatste poging een afstand van 20.82 meter, maar die worp werd ongeldig verklaard. De uiteindelijke winnares van de Gouden Spike was Lieja Tunks bij het kogelstoten. Ze won met een afstand van maar liefst 18.68 meter, 31 cm meer dan de Olympische limiet.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×