27ste Milieu-bijenmarkt Leiden in teken van samenwerking

Vandaag wordt voor het 27ste jaar de Milieubijenmarkt gehouden aan de Sterrewachtlaan in Leiden. De markt belooft ook dit keer weer een gezellige dag te bieden voor belangstellenden en imkers uit de regio. Op de markt zal niet alleen informatie worden gegeven over het houden van bijen, maar er worden ook demonstraties gegeven in een bijenstal en er zal honing wordt verkocht.

Verder is de markt aangekleed met een poppenkast, muziek, poffertjes, restaurants, een theeschenkerij, verkoop van planten en nog veel meer. In totaal staan er ruim 70 kramen op de Sterrewachtlaan.

De Bijenmarkt werkt al jaren samen met de Hortus Botanicus en heeft deze samenwerking dit jaar verder uitgebreid. De Hortus was al jarenlang gratis toegankelijk vanaf de bijenmarkt. Dit jaar loopt de markt zelf door in de Hortus, waar nu ook kramen staan opgesteld. Ook organiseert de Hortus een grote cactusmarkt met een uniek aanbod aan bloeiende en zeldzame cactussen en vetplanten.

Dit jaar wordt voor het eerst een open tuinendag gehouden in Leiden. De Bijenmarkt heeft samen met de Hortus aansluiting gezocht bij dit evenement. De route start bij de Bijenmarkt en Hortus en loopt langs een aantal tuinen in de directe omgeving. De eigenaren hebben voor deze dag hun tuinen opengesteld voor bezichtiging. Liefhebbers van tuinen kunnen volop genieten en ervaringen uitwisselen. De route van de tuinendag staat in de uitkrant van het Leidsch Dagblad van donderdag.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×