De bloeiende Amorphophallus titanum, reuzenaronskelk uit Sumatra, van boven gezien (foto's: Chris de Waard).

Penisplant in bloei; Hortus tot 23.00 uur open

Maandagavond is in de Hortus de Reuzen Aronskelk gaan bloeien. Kasbeheerder Art Vogel had eigenlijk verwacht dat de plant al zondag tot bloei zou komen, maar dat liet dus een dagje langer op zich wachten. Vogel hoopt dat vele bezoekers dinsdag een kijkje komen nemen naar de bijzondere plant die slechts eens in de tien jaar bloeit. “In Engeland bloeide er laatst eentje, daar kwamen in een weekend 30.000 mensen op af. Hier mag je blij zijn met 1000 bezoekers,” zo verklapte hij een beetje jaloers. In elk geval had de Hortus over media-aandacht niet te klagen. De radio-, tv- en dagbladjournalisten verdrongen elkaar voor een shot van de sterk riekende penisplant.

Terwijl de tijd verstreek, ging de bloeiwijze maandagavond steeds verder open. Pas rond 2.00 uur ’s nachts zou de bloeiwijze naar verwachting helemaal open staan. Dinsdag bloeit de plant nog de hele dag en avond en de Hortus Botanicus is om die reden tot 23.00 uur geopend. Woensdag sterft de plant af en blijft alleen de vijf kilo zware knol over.

Advertentie

Leiden phallus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×