Leefbaar Leiden tegen toeslag voor TRT

De fractie van Leefbaar Leiden is tegen de toeslag van zes cent per maand op het kabeltarief. Burgemeester en wethouders hebben Casema toestemming gegeven voor de verhoging om zo te voorkomen de de Turkse zender TRT ook in Leiden van de kabel verdwijnt. In veel steden is dat al gebeurd, omdat Casema auteursrechten moet gaan betalen voor de doorgifte van de zender. Als die kosten niet op de abonnees verhaald kunnen worden, staakt de kabelexploitant de doorgifte. Leefbaar-raadslid Schoonderwoerd den Bezemer schrijft dat in een reactie op ons bericht van gisteren. Zijn partij gaat de verhoging aankaarten in de raadscommissie.

“Wij vinden het van de gekke dat mensen die niet van voornoemde zender gebruik maken, tegen hun wil daarvoor moeten betalen. Er bestaat nog zoiets als decoders en schotel tv voor de liefhebbers,” aldus van Schoonderwoerd.

Leiden trt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×