Fotograferen bij De Eikenhorst wordt strafbaar

Het Koninklijk Huis en zijn beveiligingsdienst hebben de gemeente Wassenaar verzocht om een aparte strafverordening op het maken van foto’s van en direct bij het huis Eikenhorst op de buitenplaats De Horsten in Wassenaar. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan daar begin volgende maand wonen.

De verordening wordt op maandag 30 juni behandeld in de gemeenteraad van Wassenaar. Volgens een woordvoerder van de gemeente maakt de Gemeentewet de verordening mogelijk om redenen van veiligheid. “Daarbij komt dat dit in politiek Den Haag op dit moment ook heel erg leeft. Alles herinnert nog aan 6 mei vorig jaar”, aldus de zegsman. Ook het waarborgen van de persoonlijke levenssfeer en het ongestoord woongenot spelen een belangrijke rol. Het komt er in de praktijk op neer dat er geen foto’s mogen worden genomen door de afrastering die rond het huis is aangebracht.

Er zijn overal camera’s die de bewegingen rondom de prinselijke woning registreren. De marechaussee houdt die beelden nauwlettend in de gaten. Wie de verordening overtreedt, kan in het ergste geval zelfs in het gevang belanden.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×