Leiden Atletiek organiseert Kaagloop

Aanstaande zaterdag vindt de Kaagloop in Warmond plaats, met een prachtig parcours door het bos van Huys te Warmont. De start is op de Burgemeester Ketelaarstraat, om half 11 voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar en om 11 uur voor de lopers van de 5 en 10 km. Speaker Gert Velthuyzen, zelf een hardloper in hart en nieren, praat het hele evenement aan elkaar en laat de toeschouwers kennismaken met de sportievelingen.

Kinderloop
Voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar is een speciale kinderloop, dit blijkt een groot succes te zijn. Om 10.30 uur wordt het startschot gegeven door Mart Wassenaar, namens sponsor Druno Druk. Dan zal de groep jeugd in volle vaart over de Burgemeester Ketelaarstraat naar het bos van het Huys te Warmont rennen. Er wordt één ronde door het bos gelopen en weer gefinisht op de Burg. Ketelaarstraat. De te lopen afstand is ongeveer 3 km. Direct na de start van van de andere lopers rond 11.00 uur, zal de prijsuitreiking voor de jeugd plaatsvinden op het pleintje bij schoenhandel Spierings, vlakbij de start/finishlijn. Er zijn drie leeftijdscategorieën: 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar, met onderscheid jongens/meisjes.

Genieten van 5 km of 10 km
De lopers van de vijf kilometer krijgen twee hele rondes de kans om te genieten van het prachtige parcours. Geen saaie polderwegen of platgetrapt bos. Maar veel vogelgeluiden, aparte bomen, weelderige rhodondendrons, prachtig kasteel én zeer gevarieerde ondergrond! Eigenlijk hebben de lopers van de 10 km nóg meer gelegenheid om het bos van Huys te Warmont in zich op te nemen, daar zij vier hele rondes gaan lopen. Het is en blijft heel bijzonder dat het voor deze ene keer per jaar toegestaan is om hard te lopen in dit bos. Geen enkele hardloper mag dit eigenlijk missen. Het startschot wordt om 11.00 uur gegeven.

Inschrijven
Vanaf half tien kan ingeschreven worden bij de feesttent in Park Groot Leerust, dit is gelegen aan de Burgemeester Ketelaarstraat. Het inschrijfgeld voor de jeugd is € 1,50, voor lopers vanaf 12 jaar € 3,–. Alle deelnemers ontvangen bij de finish een leuke attentie. De auto kan in de aanliggende straten geparkeerd worden, maar niet in de Burgemeester Ketelaarstraat zelf. Hier geldt voor deze dag een parkeerverbod. Het is in principe een prestatieloop, maar voor de eerste drie dames en heren op elke afstand zijn prijzen beschikbaar. Er is echter, wegens het beperkte aantal deelnemers, geen veteranencategorie.

Organisatie
Deze loop wordt georganiseerd door Leiden Atletiek, in samenwerking met de Vereniging tot Viering van Warmonds Feesten. De Kaagloop is onderdeel van de Warmondse Kaagweek, voor meer informatie over deze feestweek, kijk op //surf.to/vwf Wilt u meer weten over de Kaagloop, neem dan een kijkje op www.leidenatletiek.nl of bel met Marja op tel. 071 3010836.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×