De grootscheepse verkeerscontrole die vanmorgen langs de A44 werd gehouden, is volgens de politie 'succesvol' verlopen. Maar liefst een derde van de 70 gecontroleerde voertuigen ging op de bon (foto's: Bram Pater & Gerard Ligtvoet).

Eenderde vrachtwagen-chauffeurs op A44 beboet

Eenderde van de zeventig vrachtwagenchauffeurs die donderdagochtend op de A44 bij een controle-actie staande werden gehouden, heeft met een boete op zak de route vervolgd. Dat meldt de politie. Boetes waren er onder meer voor het ontbreken van een eurovignet en een chauffeursdiploma, voor milieuverordeningen, voor niet-gekeurde tachograafschijven en voor het telefoneren tijdens het rijden.

Ook met de belading en de spiegels zat het niet altijd goed. Er werden 23 processen-verbaal opgemaakt. De controle was in handen van de politie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de douane en de provincie Zuid-Holland.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×