Wethouder Rogier van der Sande (VVD) gaf woensdag het startschot voor de actie (foto: Anoesjka Hilbrands).

Start schoonmaakactie ‘Parade Prikstok’ op De Zwaluw

Rondslingerende blikjes, stukken plastic en papier, hoog gras met brandnetels. Daar moet wat aan gedaan worden vinden omwonenden, ouders, leraren en kinderen van basisschool De Zwaluw 2 aan de Mary Zeldenrustweg. Gisteren vond in het kader van het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente, de feestelijke start van de eerste schoonmaakactie plaats. Wethouder Rogier van der Sande gaf het startschot voor de actie.

Van de start van de schoonmaakactie werd iets heel bijzonders gemaakt: een plechtige ‘Parade Prikstok’ met theater en echte hoogwaardigheidsbekleders. Hiervoor hadden de kinderen, onder leiding van een toneelspeler, flink geoefend.

Na deze actie maakt de sector Wijkbeheer van de gemeente de groenstrook vrij van onkruid zodat de initiatiefnemers er aanstaande zaterdag een mooie en nette groenstrook van kunnen maken. Na deze eerste actie zullen de initiatiefnemers volgende opruimacties om de groenstrook en de omgeving van de school schoon en groen houden, zelf organiseren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×