VVD wil bejaardenwoningen in Nieuweroord

Als Nieuweroord door de terugloop van het aantal asielzoekers niet meer nodig is voor de huisvesting van vluchtelingen, moeten er 800 bejaardenwoningen komen. Dat voorstel deed VVD-raadslid Greetje van Gruting woensdagavond bij de behandeling van de perspectiefnota. “Nieuweroord is de perfecte locatie voor de huisvesting van bejaarden”, zo oordeelt ze. “Er zijn ziekenhuizen in de directe omgeving en ook het station is vlakbij.” Eerder dit jaar pleitte ook Woningstichting Ons Doel al voor een andere bestemming van het voormalige opleidingscentrum van het LUMC.

Ons Doel wil het gebouw graag zo snel mogelijk als gewone woonruimte verhuren. “Door de vorm leent het gebouw zich bij uitstek voor combinaties van functies als leer/woon/werktrajecten en tijdelijke woonvormen met beschutte woonvormen en meer ‘gewone’ bewoning,” zo vindt de Woningstichting. Ook hoeft daarmee als het aan Ons Doel ligt niet gewacht te worden tot de laatste asielzoeker Nieuweroord verlaten heeft. “In een overgangsperiode naar een andere bestemming is het wellicht zinvol om te onderzoeken hoe reeds leegstaande verdiepingen nu al een, al dan niet tijdelijke, andere bestemming zouden kunnen krijgen”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×