Gespreksgroep voor familie van dementerende ouderen

Vaak komt veel zorg voor een thuiswonende dementerende neer op de schouders van de directe familie: partners en kinderen. In het beginstadium, wanneer er nog alleen sprake is van wat vergeetachtigheid, gebeurt de zorg voor de dementerende meestal vanzelfsprekend. Maar naarmate de ziekte langer duurt en vergeetachtigheid en karakterveranderingen toenemen, wordt het zorgen voor een dementerende zwaarder. Steun bij deze zorg helpt om de zorg thuis langer vol te houden en om zelf gezond te blijven. De Rijngeest Groep start daarom in oktober met een gespreksgroep voor deze familieleden.

De gespreksgroep is bedoeld om juist de mensen die direct de zorg dragen voor een dementerende oudere met elkaar te laten praten over wat zij meemaken. Op deze manier kunnen zij elkaar tot steun zijn. Ook wordt de nodige informatie gegeven: over de ziekte zelf, over het omgaan met moeilijk gedrag en waar u welke hulp kunt krijgen.

De kosten voor deelname zijn € 25,=. Er zijn acht bijeenkomsten en een terugkomdag. De groep bestaat uit acht tot tien deelnemers. De groep wordt begeleid door twee deskundigen.

Voor nadere informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de heer J. Hulzinga van het Centrum voor Ouderen Psychiatrie van de Rijngeest Groep. Bereikbaar via telefoonnummer 071-5179 593. Als er thuis eventueel opvang nodig is om weg te kunnen kan er geholpen worden bij het zoeken naar een oplossing.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×