Meer monumenten worden verlicht

De komende tijd worden steeds meer monumenten in de Leidse binnenstad aangelicht. Dat bleek deze week toen raadslid Jan Hartstra van LWG / De Groenen een pleidooi hield om te bezuinigen op de aanlichting van het stadhuis. Hartstra wil dat er op het dak van het stadhuis zonnecollectoren komen, als stroomopwekker voor de verlichting. Als dat niet kan, dan moeten de lampen maar uit.

 

Wethouder Hillebrand honoreert de wens van Hartstra zeker niet. In tegendeel. Hij vertelde dat in de toekomst nog veel meer monumenten in de stad een soortgelijke aanlichting gaan krijgen: “Zo krijgt Leiden een prachtige verlichte monumentale binnenstad.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×