Het marinevliegkamp in Valkenburg heeft volgens de SVMV nog een goede kans om open te blijven. (foto: PR).

"Marinevliegkamp Valkenburg nog niet dicht"

Het is allerminst zeker dat Marinevliegkamp Valkenburg inderdaad wordt gesloten. Dat schrijft de Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg in een persverklaring naar aanleiding van de brief die minister Kamp (defensie) maandag aan de Tweede Kamer stuurde. “De bezuinigings-voorstellen van minister Kamp gaan erg ver, maar wij willen er met enige nadruk op wijzen dat het nog slechts om voorstellen gaat.”

Het bestuur van de stichting heeft nog geen maand geleden een e-mail van premier Balkenende ontvangen met de mededeling dat er geen reden tot zorg omtrent de toekomst van het vliegkamp meer was.

Volgens de SVMV gaat het dus slechts om voorstellen en is de kans groot dat de Tweede Kamer de sluiting in november zal verwerpen: “Gezien de belangrijke taken van de Groep Maritieme Patrouillevliegtuigen, de internationale verplichtingen die Nederland heeft én de historie met betrekking tot de besluitvorming rond de P-3C Orions achten wij het zeker niet ondenkbaar dat de Tweede Kamer minister Kamp op dit vlak zal terugfluiten.”

Minister Kamp maakte maandag bekend welke militaire bases hij wil sluiten om de bezuinigingen op defensie te realiseren. Daarbij zit ook de vliegbasis in Valkenburg. In totaal verdwijnen er bij defensie 9.000 banen. Daarbij vallen zeker gedwongen ontslagen. Het personeel is maandag achter gesloten deuren ingelicht.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×