Regiogenoot wint bronzen medaille op WorldSkills

De afgelopen twee weken is in het Zwitserse Sankt Gallen het 37-ste WorldSkills Championship gehouden. Dat zijn een soort Olympische Spelen voor jonge vaklieden in opleiding. De WorldSkills worden sinds 1950 georganiseerd. De 21-jarige student van het Grafisch Lyceum in Rotterdam, Hayo Bethlehem uit Hazerswoude-Rijndijk, vertegenwoordigde Nederland bij het vak webdesign. Hij won uiteindelijk een bronzen medaille. Hij moest alleen tegenstanders uit Korea en Duitsland voor laten gaan.

Hayo zal komende donderdag officieel worden gehuldigd door het gemeentebestuur van Rijnwoude. De huldiging zal plaatsvinden om 19.15 uur. Dat is voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering.

In Sankt Gallen streden zo’n 800 deelnemers uit 40 verschillende landen op 45 verschillende vakgebieden. Daarbij zijn technische vakken (lassen, metaalconstructies, autoreparatie, metselen, timmeren), maar ook tuinaanleg en bloemschikken, en grafische vakken als web-design. Vier dagen lang moesten de deelnemers aan hun werkstukken werken. Daarna werden ze door een internationale jury beoordeeld. Bijna 180.000 bezoekers kwamen kijken bij de wedstrijden.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×