Ondernemers achter Aalmarktplan college

Ben Schuttenbeld, namens de Kamer van Koophandel lid van de projectgroep NAP, uit op persoonlijke titel forse kritiek op de manier waarop diezelfde projectgroep de afgelopen maanden heeft gewerkt. Zo waren de ondernemers ondervertegenwoordigd en was ook voorzitter Cees Waal niet onafhankelijk. “Een voorzitter moet niet de pers zoeken met opruiende suggestieve brieven richting de wethouder ‘namens de projectgroep’ zonder die projectgroep daarover te hebben geconsulteerd”, aldus Schuttenbeld. Hij acht de kans groot dat er in augustus, als de projectgroep en het college nog een laatste keer om tafel gaan zitten om het definitieve plan te bespreken, weinig animo is vanuit ondernemers deel te nemen in een vervolg van de projectgroep: “Ondernemers die keurig hun stem hebben gebundeld en met één mond spreken en weinig persaandacht krijgen omdat voorstanders van het plan publicitair nou eenmaal niet interessant zijn”.

Schuttenbeld denkt dat dat geldt voor een overgrote meerderheid van de Leidenaren ‘die graag een verbetering van het centrum zien’. “Deze ‘zwijgende’ meerderheid kan alleen spreken via raadsleden waarop ze ooit gestemd hebben. Dus Raadsleden, ga niet alleen de Pieterswijk in om de meningen te peilen maar ook de Merenwijk, De Kooi, Stevenshof, etc”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×