Koninklijke onderscheiding voor Gerard van den Berg

De Leidse Taekwondogrootheid Gerard van den Berg heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Eerder vanavond heeft burgemeester Lenferink hem in zijn sportschool de versierselen opgespeld die bij zijn benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau horen. Sinds 1973 is de heer Van den Berg actief in de Taekwondosport. Op nationaal en internationaal niveau betekent Gerard van den Berg veel voor deze sport. Hij exploiteert een sportschool aan de Pieterskerkgracht te Leiden, waaraan een Taekwondovereniging is verbonden die 150 leden telt en daarmee een van de grootste verenigingen in deze tak van sport in Nederland is.

Gerard van den Berg heeft nationaal en internationaal vele titels behaald. Hij is zeer actief in de promotie van deze sport, geeft lessen en trainingen is coach (geweest) van enkele andere succesvolle Taekwondosporters zoals Mandy de Jong en Sonja Pool. Van den Berg heeft ruim 90 leerlingen opgeleid van de eerste tot en met de vijfde dan, waarbij kan worden aangetekend dat tussen het behalen van een volgende dan steeds een periode van drie jaar moet zijn verstreken.

Hij is lid geweest van de commissie Topsport Taekwondo Bond Nederland, is lid van het z.g. Hoger Dancollege en verzorgt bondstrainingen en -stages. Voor de ontwikkeling van deze sport in Nederland is Gerard van den Berg van groot belang geweest. Vooral zijn activiteiten voor en met de jeugd zijn van verstrekkende betekenis. Thans bereidt de heer Van den Berg zich voor op het behalen van de zevende dan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×