Niet alleen modelvliegtuigen, maar ook helikopters waren zondag te zien bij de show van de Leidsche Luchtvaart Club. (foto's: Chris de Waard).

Indoor vliegshow in Sporthal de Zijl

In Sporthal De Zijl gaf de Leidsche Luchtvaartclub zondag een indoor vliegshow met electrische modelvliegtuigen. Ook konden bezoekers op de computer zelf aan de slag met een simulatieprogramma. De luchtvaartclub oefent in de wintermaanden in de sporthal. In de zomer gaat men naar buiten en wordt er ook met modelvliegtuigen met brandstofmotoren gevlogen. De club vliegt onder andere op het Marinevliegkamp Valkenburg.

Als het vliegveld in Valkenburg inderdaad, zoals het kabinet vorige week bekendmaakte, binnen enkele jaren moet sluiten, heeft de club een probleem. Ze moeten dan op zoek naar een alternatief veld en dat zal door de eisen niet meevallen. De vliegtuigen moeten namelijk 300 meter van de bebouwing wegblijven in verband met de geproduceerde decibellen en dergelijke plekken zijn lastig te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×