Leidenaar Vincent van der Walle deed niet alleen voor de 25e keer mee, hij deed zaterdag zelfs twee keer mee. Nadat hijzelf een snelle tijd het neergezet, hielp hij de tweede Leidse deelnemer, Bar & Boos uit de Koppenhinksteeg, naar de overkant. (foto's: Chris de Waard).

Opnames Hoog en Droog in Leiden

Zaterdagmiddag hadden vele honderden mensen zich verzameld op en bij het water van de Herengracht. De TROS maakte er opnames voor het populaire tv-programma “Te land, ter zee en in de lucht”. Dit keer stond het onderdeel “Hoog & Droog” op het programma. Nieuw was het “Spijkerbroekhangen” waaraan ook het publiek kon meedoen.

Voordat de opnames konden beginnen, zochten de duikers, die de TROS altijd meeneemt om te water geraakte deelnemers met voertuig en al snel weer op het droge te krijgen, de bodem van de Herengracht af. Grote voorwerpen werden voor aanvang van Hoog & Droog verwijderd. De buit bestond uit een bosje fietsen en een complete stalen boot.

De TROS koos Leiden al twee keer eerder uit voor het programma. In het verleden werden er opnames gemaakt op de Herengracht en de Nieuwe Rijn. Die laatste locatie vond de TROS eigenlijk geschikter, maar omdat de markt dan uitgekocht zou moeten worden, was dat op een zaterdag geen haalbare kaart.

De uitzending die zaterdag in Leiden werd opgenomen is in oktober bij de TROS te zien.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×