Crucell haalt minder inkomsten uit licenties

Het Leidse biotechnologiebedrijf Crucell heeft in het tweede kwartaal veel minder inkomsten verkregen uit zijn licenties. Ook heeft het minder nieuwe contracten met bedrijven afgesloten voor het gebruik van zijn technieken voor het ontwikkelen van medicijnen. Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf vandaag bekend heeft gemaakt. Mede daardoor daalde de omzet met 40 procent tot 1,1 miljoen euro. Een jaar eerder was de omzet nog 2,9 miljoen euro.

Ondanks de lagere inkomsten bleef Crucell investeren. Het spendeerde in het tweede kwartaal 6,1 miljoen euro aan onderzoek en ontwikkeling. In dezelfde periode een jaar eerder was dat 6,5 miljoen euro.

Crucell schreef in het tweede kwartaal opnieuw rode cijfers. Het verlies kwam uit op 6,2 miljoen euro. Dat is 0,17 euro per aandeel en aan de onderkant van de gemiddelde verwachting van analisten. Het verlies was nagenoeg gelijk aan dat van 6,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×