Eurodusnie distantieert zich van Iraanse vereniging

Het Leidse anarchistische collectief Eurodusnie voelt zich misbruikt door de vereniging ‘Solidariteit met de Iraanse Democratische Beweging’. Ter ondersteuning van de grootse demonstraties in Iran zelf, op 9 juli, wilde de beweging een mars van drie dagen lopen. Van Amsterdam, via Haarlem en Leiden naar Den Haag. Op het laatste moment rezen er echter twijfels over de vereniging en trok Eurodusnie de steun in.

“Toen de mars dinsdagmiddag helemaal geen mars bleek te zijn, en de eerder genoemde vereniging slechts langs wilde komen om pers te woord te staan, hebben wij per direct onze medewerking aan dit niet bestaande evenement opgezegd,” aldus de Leidse anarchisten in een verklaring: “Eurodusnie bleek ongewild speelbal te zijn geworden van elkaar naar het leven staande Iraanse oppositiegroepen, die elkaar voor rotte vis, CIA agenten of autoritaire communisten uitmaakten.”

Eurodusnie werd gevraagd slaapruimte en eten te regelen voor naar schatting 40-60 marslopers, die onderweg naar Den Haag zouden zijn. Ook zou er op dinsdag 8 juli een informatie- en discussieavond plaatsvinden in het Eurodusniegebouw, Vrijplaats Boerhaavelaan.

Het initiatief werd aanvankelijk ook ondersteund door antiracisme-organisatie De Fabel van de Illegaal en vluchtelingenorganisatie PRIME. Ook deze organisaties trokken hun steun op het laatste moment in.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×