Onder andere de Leidse roeivereniging Njord heeft last van de toegenomen pleziervaart. (foto: Njord.nl).

Provincie komt roeiverenigingen te hulp

Er komt meer toezicht buiten kantooruren, inzet van snelle boten en sluitende afspraken tussen provincie, politie en Openbaar Ministerie. Daarmee wil de provincie Zuid-Holland de veiligheid op het water tussen Leiden en Leidschendam vergroten. Met name de roeiverenigingen aan het Rijn-Schiekanaal, de Korte Vliet en Het Galgewater hebben nu veel last van de toegenomen recreatievaart.

De drie roeiverenigingen “Njord”, “die Leythe” en “Rijnland” dreigen regelmatig letterlijk kopje onder te gaan. Onkunde, onoplettendheid en te hoge vaarsnelheid van schippers zorgen ervoor dat de roeiboten water maken, omslaan of dwars op de vaarweg komen te liggen. Maar ook kinderen in rubbermotorbootjes vormen regelmatig een bron van ergernis. Dit brengt de veiligheid van zowel de roeiers als de recreatievaart in gevaar.

Met de gezamenlijke actie wil de provincie Zuid-Holland de veiligheid op het water vergroten en de roeiverenigingen helpen. Dagelijks hebben de drie verenigingen ongeveer tien wedstrijdboten per vereniging in het water liggen. In het weekend een veelvoud ervan. De Skiffs en Gieken van de roeiverenigingen zijn niet bepaald wendbaar en daardoor erg kwetsbaar. Zowel de provincie als de diverse politiekorpsen zetten diverse snelle vaartuigen in om overtreders te achterhalen. De actie duurt tot eind oktober.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×