Zondag zomerwandeling in Heempark

Zondag organiseert de afdeling Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Leiden in samenwerking met het IVN (vereniging van Natuur- en Milieu-educatie) haar maandelijkse excursie in het Heempark van Leiden. Dit keer is het thema ‘Zomer in het Park’. De excursie begint zondag om 14.00 uur op de binnenplaats van het Heempark en duurt ongeveer anderhalf uur. Het Heempark ligt aan de Oegstgeesterweg 21. Tijdens de wandeling komen bezoekers alles te weten over de natuur in de zomer. Deelname en toegang zijn geheel gratis.

Puzzeltocht
Voor de jeugd van zes tot twaalf jaar is er een natuurpuzzeltocht georganiseerd met twintig leuke opdrachten. De oudere kinderen lopen de puzzeltocht zelfstandig en kinderen tot en met negen jaar kunnen de puzzeltocht onder leiding van een volwassene volgen. Tot en met zondag 17 augustus is de puzzeltocht tijdens openingstijden iedere dag te lopen.

Zomer in het park
Tijdens de wandeling en de puzzeltocht komen bezoekers meer te weten over de natuur in de zomer. Zo hebben de verschillen in nat en droog, heet en koud hun uitwerking op de flora en fauna. Een van de gevolgen van deze grote verschillen hiervan is dat de vlinderstand dit jaar in eerste instantie achterbleef. Nu deze schommelingen zijn gestabiliseerd en de temperatuur de laatste tijd is toegenomen, is er weer een stijgende lijn in de vlinderstand te zien. Tijdens de wandeling beleven bezoekers de zomerse natuur met veel geurende en bloeiende planten, een flinke toename van de vlinders, veel jonge vogels, maar ook met verdorde planten en de eerste afgevallen bladeren. Ook op het gebied van natuuronderhoud valt er in het park veel te leren en te zien.

Het Heempark is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 17.30 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×