Recreatiedag bij Klinkenbergerplas

Aanstaande zondag is het ‘Watergeluidsoverlastorkest’ bij de Klinkenbergerplas in Oegstgeest Noord. Het theater is een onderdeel van de recreatiedag die in het kader van de Groene Toer 2003 wordt georganiseerd onder het motto ‘Recreatie in Zuid-Holland is … buiten in binnenland’. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan een spectaculaire spelinstuif. De gratis activiteiten duren van 11.00 tot 17.00 uur. De Groene Toer is een promotieactie van de Provincie Zuid-Holland om de recreatiemogellijkheden dichterbij de inwoners te brengen. Dit jaar staat de Groene Toer mede in het teken van de Zuid-Hollandse Waterdagen: ‘Zuid-Holland Waterprovincie’.

‘Watergeluidsoverlastorkest’
Artiest en kunstenaar Martien Groeneveld bespeelt de 2,5 meter hoge reuzelxylofoon. Om het voltallige wateroverlastorkest te laten klinken worden de bezoekers van de Groene Toer uitgenodigd plaats te nemen achter de waterfluiten. Tezamen zal een wonderlijk muziekstuk ten gehore gebracht worden. De voorstelling zal diverse keren opgevoerd worden tussen 12.00 en 16.00 uur.

Spelinstuif
Een circuit van spelen wordt uitgezet met onder andere stokvangen en een klimattractie van vier meter hoog. Kinderen en ouders kunnen allemaal meedoen met of zonder scorekaart. Verder zijn er spelen zoals Twee meter de wereld rond, het Bibberspel, Skippytrain en nog veel meer. Er zijn leuke prijzen te winnen, onder meer rugzakjes en verrekijkers.

Zomeracademie
Kinderen kunnen meedoen aan het zelf maken van schilderijen. Er zijn schilder (krijt) ezels beschikbaar Voor materialen, begeleiding en uitleg wordt gezorgd. Van de activiteiten van de kinderen en hun werk worden foto’s gemaakt, die van de website gratis kunnen worden gedownload.

Groenbus Zuid-Holland
Geen Groene Toer zonder de aanwezigheid van de Groenbus Zuid-Holland. Hier kunt u informatie krijgen over de vele recreatieve mogelijkheden die Zuid-Holland heeft te bieden, zoals wandelen, kanovaren, fietsen, survival, etc.

Locatie, tijd, bereikbaarheid
De recreatiedag is op zondag 3 augustus bij de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest-Noord van 11.00 tot 17.00 uur. De Klinkenbergerplas, gelegen aan de Haarlemmer Trekvaart, is onder meer bereikbaar via de A44 Den Haag / Amsterdam, afslag Voorhout / Noordwijk. A44 richting Amsterdam onderaan rechts, daarna gelijk links. Richting Den Haag: onderaan links onder A44 door, tweede weg links.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×