Aan de Katwijkse vuurtoren hing de hele dag een spandoek met de tekst “…MAAR WIE REDT DE ORIONS?” (foto: PR).

Actie Vrienden Marinevliegkamp voor behoud Orions

Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers van de Vrienden van Katwijk en de Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg op de Katwijkse boulevard aandacht gevraagd voor de P-3C Orion vliegtuigen en Marinevliegkamp Valkenburg, die door bezuinigingsvoorstellen in hun voortbestaan worden bedreigd. De actie werd ook ondersteund door de Vrienden van Wassenaar en de Vrienden van Valkenburg. Aan de Katwijkse vuurtoren hing de hele dag een spandoek met de tekst “…MAAR WIE REDT DE ORIONS?”

Vanuit een marktkraam op de boulevard werd toeschouwers van de reddingsdemonstratie de gelegenheid geboden om via een reactieformulier hun mening te geven over het voorstel om Marinevliegkamp Valkenburg te sluiten. Er werden 930 ingevulde formulieren verzameld, waarvan het merendeel vóór behoud van het vliegkamp pleit.

De komende dagen worden alle ontvangen reacties verwerkt, waarna ze zullen worden toegevoegd aan de website www.vliegkampopen.nl die enkele weken geleden op initiatief van burgemeester Van der Reijden van Valkenburg werd geopend.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×