IJsselmeerwater naar onze regio

Dinsdag wordt er begonnen met de aanvoer van zoet water uit het IJsselmeer naar de regio Rijnland. Dit is nodig omdat er een tekort aan zoet water is en er de komende tien dagen geen neerslag van betekenis wordt verwacht. Dankzij het water uit het IJsselmeer is naar verwachting geen verzilt water meer nodig uit de Hollandsche IJssel. Staatssecretaris Schultz van Verkeer en Waterstaat ondersteunt het besluit van de waterschappen.

De maatregel heeft tot gevolg dat een aantal vaarwegen in en rond Amsterdam en in het gebied van het hoogheemraadschap Rijnland niet of beperkt gebruikt kan worden door stremmingen. De aanvoer van het water naar Rijnland, Schieland en Delfland wordt gestopt zodra de (weers-)omstandigheden dat toelaten.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×