Waldeck mag niet langer prijsstunten

Waldeck, het moederbedrijf van de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI) en Studieplan, mag niet langer met prijzen stunten. De mededingingswaakhond NMA heeft het onderwijsbedrijf verboden om tegen verliesgevende tarieven cursussen aan te bieden. Met de scherpe prijzen drukt Waldeck concurrenten de markt uit, aldus de NMA. Als het bedrijf ondanks het verbod tarieven onder de kostprijs blijft berekenen, moet het 5000 euro per dag boete betalen. De totale dwangsom kan oplopen tot 500.000 euro. Ook mag Waldeck niet meer schermen met de slogan dat het de laagste prijs garandeert.

De kartelwaakhond wil met deze maatregel voorkomen dat Nationale Handels Academie (NHA) op een faillissement afstevent. Volgens de NMA hanteert Waldeck-dochter Studieplan dumpprijzen om deze branchegenoot uit de markt te jagen. Zodra NHA het loodje heeft gelegd, zal Waldeck de cursusprijzen verhogen, vreest de NMA.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×