Zwemverbod Vlietlanden uitgebreid

De provincie Zuid-Holland heeft voor het surfstrand van de Vlietlanden een zwemverbod afgekondigd. In deze plas is een te grote overschrijding van de gezondheidsnorm door blauwwieren. Hierdoor is de kans op gezondheidsklachten te groot geworden. Er gold al een negatief zwemadvies voor de rest van de Vlietlanden.

Blauwwieren kunnen, binnen 12 uur na het zwemmen, gezondheidsklachten veroorzaken (vooral als men water binnenkrijgt). Klachten zijn onder andere huidirritatie, maag- en darmklachten, hoofdpijn en koorts. De provincie adviseert zwemmers die klachten hebben altijd een huisarts te raadplegen. Ook honden kunnen ziek worden van het drinken van het besmette water.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×