Rhijnhof opent nieuwe herdenkingsplek

Begraafplaats Rhijnhof heeft in samenwerking met het LUMC een speciale herdenkingsplek voor de nabestaanden te vroeg geboren baby’s die niet levensvatbaar zijn, en waarvan de crematie aan het ziekenhuis wordt overgelaten, gerealiseerd: ‘Het Sterretjesveld’. De afgelopen jaren heeft de begraafplaats al verschillende projecten ontwikkeld en in gebruik genomen; de rouwsteiger, de uitbreiding richting Rijksweg A44 en de Urnenmuur. Rhijnhof voldoet op deze manier aan de wens van nabestaanden om in de directe omgeving dierbaren te kunnen herdenken.

Vanmiddag om 15.30 uur wordt het Sterretjesveld geopend op de begraafplaats Rhijnhof. De heer Goekoop (voorzitter Rhijnhof) opent de bijeenkomst en zal het belang en unieke element van het Sterretjesveld belichten. Vervolgens zal een ouderpaar de speciaal ontworpen gedenksteen ‘Het Sterretjeslint’ onthullen. Wethouder Rogier van der Sande zal kort vertellen hoe ook in de toekomst voor iedereen die dierbaren verliest een plekje om te rouwen, herinneren en te herdenken kan worden gewaarborgd.

Leiden rhijnhof


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×