Ruud Hessing opvolger Pechtold

Ruud Hessing wordt de nieuwe wethouder van onder andere Verkeer, Onderwijs, Cultuur en Recreatie. Hij zal Alexander Pechtold opvolgen, die per 1 oktober zijn functie als wethouder in Leiden neerlegt om burgemeester van de Gelderse gemeente Wageningen te worden. Vanavond om 21.30u wordt de 44-jarige Hessing officieel voorgesteld aan de pers.

De in Voorburg geboren Ruud Hessing studeerde Rechten en Politieke Wetenschappen aan de universiteit van Leiden. In 1979 werd hij lid van D66. Van 1990 tot 1995 was Hessing lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Daarna zat hij, met een kleine onderbreking, tot en met juni 2003 in de Eerste Kamer. In die hoedanigheid was hij onder andere vice-fractievoorzitter en fractiesecretaris voor D66. Hij hield zich onder andere bezig met Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Volkshuisvesting en Landbouw. Ruud verliet de Kamer precies op het moment dat zijn broer Rob namens de LPF een zetel bemachtigde.

Naast zijn werk in de Eerste Kamer, was Hessing Hoofd Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Rotterdam en later loco-secretaris en Directeur Bestuursdienst van de Zeeuwse gemeente Middelburg. Verder is Hessing sinds 1985 betrokken bij de Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) als docent en als algemeen bestuurslid voor de VPRO.

Advertentie

Leiden hessing


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×