D66-raadslid Sabine Verschoor feliciteert Ruud Hessing met zijn voordracht. Hessing volgt begin oktober wethouder Pechtold op die burgemeester van Wageningen wordt. (Foto: Chris de Waard).

Brede steun voor Hessing

Volgende maand wordt hij pas echt benoemd als opvolger van wethouder Alexander Pechtold, maar dinsdagavond stemde de Leidse gemeenteraad alvast in met zijn voordracht. Ruud Hessing wordt de nieuwe D66-wethouder met in zijn portefeuille onder ander sport, onderwijs en verkeer. Met 28 stemmen voor, vijf blanco stemmen (van de CDA-fractie, deze oppositiepartij steunt het collegebeleid niet, dus wilde ook niet voor stemmen), één ongeldige stem en één stem op Jacques de Coo (van LWG/De Groenen), werd zijn voordracht door de rest van de raad goedgekeurd.

Een tweede, meer formeel, besluit hoefde al bijna niet meer genomen te worden. Een wethouder moet in de stad wonen die hij bestuurt. Aangezien Hessing ‘van buiten’ komt, is dat nu nog niet het geval. Hij woont in Zirikzee en krijgt nu een jaar de tijd om zich in Leiden zelf te vestigen.

Dat hij die tijd niet nodig zal hebben, bleek wel uit zijn reactie na afloop van de vergadering: “Nu mijn voordracht een feit is, kan ik het koopcontract tekenen!” Hessing heeft al een woning gekocht op de Warmonderweg en verhuist binnenkort dus naar de Sleutelstad.

Leiden hessing


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×