Besloten herdenking 11 september in teken van tolerantie

De Amerikaanse school in Wassenaar herdenkt vandaag de aanslag op het WTC in New York met een besloten bijeenkomst voor scholieren en ouders. De herdenking is vooral gericht op de toekomst, waarin tolerantie en wederzijds respect een grote rol spelen. Dat liet een woordvoerster van de school woensdag weten. Tijdens de bijeenkomst krijgen leerlingen, onderwijzers en ouders de kans om gedichten voor te dragen en te zingen. Ook worden er bloemen gelegd bij de Magnoliaboom die vorig jaar ter nagedachtenis aan 11 september is geplant.

Volgens de woordvoerster is er veel animo voor de herdenking en leeft het thema ‘mutual understanding’ (wederzijds begrip) erg onder de scholieren. De school biedt onderwijs volgens het Amerikaanse leersysteem aan leerlingen tussen de tien en achttien jaar. Ongeveer 45 procent van de scholieren is niet-Amerikaans en meer dan vijftig nationaliteiten zijn vertegenwoordigd op de school.

Op de Amerikaanse ambassade in Den Haag vindt een sobere, gesloten herdenking plaats voor collega’s onder elkaar.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×