Keytown Hitters trekt professionele pitchercoach aan

Raban Schalm is aangetrokken voor de opleiding van de pitchers van de Leidse Honk- en Softbalvereniging Keytown Hitters. Raban is de eerste stap bij de realisatie van het opleidingsbeleid van de Keytown Hitters. “Ons doel is de beste honkbalopleiding in Nederland neer te zetten,” stelt Frans Bolk, voorzitter van de Keytown Hitters. Dat dit ambitieus is, weerhoudt de voorzitter er niet van hard aan de realisatie van dit doel te werken. “Volgend jaar beschikken we als eerste honkbalvereniging in Nederland over een kunstgrasaccommodatie, dat is een uitstekend begin voor het bereiken van deze doelstelling”.

Bolk: “Om dit doel te bereiken werken de Keytown Hitters samen met Playball Academy Europe. Zij hebben zich gespecialiseerd in het professioneel leiden en invullen van een honkbalopleiding. Ze beschikken tevens over de juiste contacten met de Major League in Amerika en hebben ook al diverse spelers gecontracteerd voor de MLB.

Wij willen groeien, niet alleen in aantal maar ook in kwaliteit. Onderdeel van deze doelstelling is een goede onderbouwing en begeleiding van de jeugd. Als eerste stap is de opleiding van de pitchers gezet. Deze wordt verder verbreed naar de andere honkbalspecialismen. De opleiding is voor leden van de Keytown Hitters en voor derden toegankelijk”.

In de winterperiode wordt een start gemaakt met de « Keytown Hitters Academy » in samenwerking met onder andere Playball. Ook wordt momenteel nagedacht over een dagopleiding waar jongeren vanaf 12 jaar een reguliere dagopleiding combineren met een gerichte honkbalopleiding. Voor echte talenten staat de weg naar Amerika open en wordt het pad makkelijker gemaakt door de directe connecties met de MLB. “Wat ook meespeelt, zijn de wereldkampioenschappen van 2005 in Nederland. Samen met de introductie van een Europese variant van de MLB krijgt honkbal een behoorlijke impuls en wij zijn er klaar voor”, zo klinkt het strijdbaar uit de mond van de voorzitter. “Met het aantrekken van Raban is een eerste zeer belangrijke stap gezet voor honkbal in Leiden en verre omgeving”.

Raban maakt al sinds 1990 deel uit van het Nederlandse team (pupillen, cadetten en jong oranje) en hij speelt sinds 1999 mee als pitcher in de hoofdklasse waarvan het afgelopen seizoen bij de Amsterdam Pirates. Tevens is Raban pitching instructeur en coach bij Playball Europe en de KNBSB.

De Keytown Hitters zijn de enige Leidse Honk- en Softbalvereniging. Volgend jaar bestaan de Keytown Hitters 15 jaar en wordt dit heuglijke feit gevierd met een groot feest, waarbij Leiden ook kennis maken met de nieuwe accommodatie.

Leiden keytown hitters


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×