Natuurboekendag in Naturalis

Aanstaande zondag organiseert Naturalis voor het eerst de Natuurboekendag. Auteurs, uitgevers, boekhandelaren, fotografen en illustratoren vertellen op deze dag over hun werk, laten materiaal zien en gaan het gesprek aan met de bezoekers. De dag is gevuld met boekpresentaties, demonstraties natuurtekenen en fotograferen en een natuurboekenmarkt. Kinderen kunnen luisteren naar kabouter Pierelier, en zelf een natuurboek maken.

Presentaties door auteurs en fotografen
Bas Haring vertelt over wetenschapspopularisatie en Arthur Oosterbaan, auteur van verscheidene veldgids, informeert over het herkennen van een goede veldgids. Geoloog en fotograaf Dirk Wiersma onthult de pracht van mineralen en plantenfotografe Ruth van Crevel toont de kneepjes van het vak.

Demonstraties
Annemarie van Diepenbeek, auteur van Veldgids Diersporen, verteld over de totstandkoming van haar boek en demonstreert de praktijk van het diersporen herkennen. Daarnaast demonstreren wetenschapsillustratoren hun vaardigheden.

Natuurboekenmarkt
Een keur aan Nederlandse natuuruitgevers en natuurboek antiquariaten is te vinden op de natuurboekenmarkt. Tientallen kramen vol met recent en uniek antiquarisch werk.

Natuurgids door de eeuwen heen
In de prachtige bibliotheek van het museum toont malacoloog en uitgever Wim Backhuys antiquarische werken.

Speciaal voor kinderen
Kabouter Pierelier komt spannende natuurverhalen vertellen. En kinderen kunnen zelf een natuurboek maken.

De toegang tot de Natuurboekendag is gratis, voor het museum gelden de reguliere prijzen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×