Wout Bergers Sport verliest rechtzaak tegen gemeente

De gemeente Leiden is blij met de beslissing die de rechtbank in Den Haag heeft genomen in het kort geding tussen Wout Bergers Sport en de gemeente. De rechtbank oordeelde dat de gemeente in juli 2000 terecht een bouwvergunning heeft verleend voor het inrichten van een gedeelte van een bedrijfsgebouw aan de Lammenschansweg tot winkel en showroom voor Intersport. Wout Bergers stelde dat het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan en dat de vestiging van Intersport zou leiden tot duurzame ontwrichting van bestaande sportzaken.

De rechtbank is van mening dat de gemeente Leiden de vrijstelling van het bestemmingsplan mocht verlenen en daarom terecht de vergunning heeft afgegeven. Daarnaast heeft de opening van de sportzaak niet tot negatieve marktwerking geleid. Integendeel, zo oordeelde de rechtbank, na vestiging van Intersport hebben zich nog drie andere sportzaken in Leiden gevestigd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×