Banenmarkt bij Centrum Werk en Inkomen

Onder het motto ‘Ga voor werk’ houdt het CWI zaterdag 27 september van 10.00 tot 15.00 uur een banenmarkt in meer dan 100 vestigingen verspreid door heel Nederland, waaronder in Leiden. De banenmarkt is dé plek voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan. Naast duizenden vacatures en de aanwezigheid van verschillende werkgevers en uitzendbureaus, is er uitgebreide informatie over alles wat met werk te maken heeft. Om extra vacatures voor de banenmarkt te krijgen gaan tientallen bekende Nederlanders aanstaande woensdag werkgevers bellen. Vanuit de Haagse vestiging zullen onder andere minister Aart Jan de Geus (SZW), Wim Deetman (burgemeester Den Haag), staatssecretaris Mark Rutte (SZW) en Lodewijk de Waal (FNV) de telefoon pakken. Vanuit tientallen andere CWI-vestigingen gaan burgemeesters, wethouders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en werkgeversverenigingen de werkgevers bellen.

Duizenden vacatures
Hoewel het niet zo goed gaat met de economie, is er nog steeds veel beweging op de arbeidsmarkt. Bij CWI staan op dit moment ruim 50.000 vacatures open. In alle mogelijke branches en sectoren, zowel vast als tijdelijk en fulltime of parttime. CWI roept werkgevers op, onder andere via brieven en een radiocommercial, hun vacatures speciaal voor de banenmarkt te melden. CWI verwacht naar aanleiding van deze actie nog eens 10.000 extra vacatures te kunnen presenteren.

Speciale aandacht voor jongeren
Iedereen kan binnenlopen op de banenmarkt, ook mensen die niet ingeschreven staan bij CWI. Maar CWI roept met name jongeren op de banenmarkt te bezoeken. Juist voor hen is het erg belangrijk zich goed te oriënteren op de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Rechtstreeks solliciteren
Op de banenmarkt is informatie aanwezig over alles wat met werk te maken heeft, zoals solliciteren en arbeidscontracten. Maar ook over beroepen, opleidingen, cursussen, werken in het buitenland of werken met een arbeidshandicap. Ook zijn er interessante workshops die vrij toegankelijk zijn. Op het CWI zijn bedrijven en instellingen die veel personeel zoeken aanwezig. Werkzoekenden kunnen zo rechtstreeks in contact komen met een potentiële werkgever. CWI werkt verder nauw samen met verschillende uitzendbureaus, waaronder Randstad, Start en Vedior.

Grote opkomst verwacht
Veel werkzoekenden die bij CWI staan ingeschreven krijgen een persoonlijke uitnodiging om de banenmarkt te bezoeken. Daarnaast voert CWI een uitgebreide publiciteitscampagne, onder andere met posters, een radiocommercial en advertenties in kranten. Gezien de huidige werkloosheid verwacht CWI meer dan 80.000 bezoekers.

Meer informatie via //www.cwinet.nl/ of telefoon 071-7503830. Het CWI in Leiden is gevestigd aan de Oosterkerkstraat 1.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×