In november komt de Sint weer in Nederland aan. Dit jaar verblijft hij tot pakjesavond in Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Sinterklaas logeert dit jaar in Leiden

Op zaterdag 15 november komt Sinterklaas met zijn stoomboot aan in Nederland, maar net als in 1754 en 1867 slaat hij zijn hoofdkwartier op in Leiden. Vorige week nam Piet Makelaar daarom contact op met Centrummanager Robert Strijk en vroeg hem een geschikte locatie te vinden in de binnenstad van Leiden. Sint logeerde in de afgelopen eeuwen al twee keer eerder in de Sleutelstad en hij heeft hier nog steeds goede herinneringen aan.

De centrummanager reageerde enthousiast op het eervolle verzoek van de Sint en dinsdag (morgen) gaat hij met Piet Makelaar langs een aantal geschikte panden in het centrum. Welke pand de Goedheiligman uitkiest, wordt geheim gehouden tot 22 november. Maar vanaf die datum kunnen alle kinderen van Leiden en omstreken samen met hun ouders een kijkje komen nemen in dit tijdelijk huis van Sinterklaas.

Sint en zijn pieten zijn daar dan druk aan het werk. Cadeautjes inpakken, rijmen maken, pepernoten keuren, het grote boek bijwerken, tekeningen inlijsten en verlanglijstjes verwerken.

De kinderen zijn vanaf 22 november de hele dag door welkom bij de bisschop uit Spanje. Na zeven uur ’s avonds is Sint het dak op en zijn huis verlaten. Aangezien hij pas vroeg in de ochtend terugkeert van zijn rit over de daken slaapt hij vervolgens tot 11.00 uur, maar daarna staan de deuren van zijn huis weer wagenwijd open.

Advertentie

Leiden Sinterklaas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×