Provincie plaatst windmolens bij Jacobswoude

De provincie Zuid-Holland heeft besloten dat er windmolens worden geplaatst langs de N207 bij Jacobswoude. Ook langs de A4 komen windmolens. De turbines langs de N207 zijn omstreden.

Belangrijke andere gebieden waar turbines geplaatst worden zijn onder meer het havengebied van Rotterdam, Goeree-Overflakkee, langs de Dordtsche Kil, langs de A12 en langs de Betuwelijn. Na bijna een jaar van studie en overleg met diverse partijen hebben Gedeputeerde Staten de definitieve plaatsingsvisie voor windturbines in Zuid-Holland vastgesteld. De locaties voor de windmolens zijn onderzocht in de “Nota Wervel” (Windenergie: ruimtelijke visie en locatiekaart) die dinsdag is vastgesteld. De plannen worden in oktober aan Provinciale Staten voorgelegd.

Zuid-Holland heeft met het Rijk en de VNG afgesproken in 2010 voor 205 MW aan windturbines te hebben staan. De provincie heeft voor zichzelf de lat echter hoger gelegd: in 2010 moet er tenminste 250 MW staan. Daarmee kunnen ruim 200.00 huishoudens van elektriciteit kunnen worden voorzien.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×