John van der Born zet zich al ruim 15 jaar in voor het wel en wee van de Stevenshof. Nu hij 65 is geworden gaat hij het iets rustiger aan doen. Voor de gemeente reden om het in het zonnetje te zetten. (Foto's: Bram Pater).

Cornelis Joppenszprijs voor John van der Born

Tijdens een speciale bijeenkomst van het Poldergenootschap (het platform voor iedereen die actief betrokken is bij de Stevenshof) heeft wijkwethouder Mohamed Rabbae de Cornelis Joppensz-prijs uitgereikt aan de heer John van der Born. Dat gebeurde in Chinees-Indisch restaurant Alexander aan het Alexandrine Tinneplein.

De prijs, een miniatuur van het bekende standbeeld van de Leidse weesjongen Cornelis Joppensz die in 1574 in de belegerde stad het eerste teken van bevrijding bracht, is een gemeentelijke onderscheiding voor bijzondere verrichtingen voor de stad Leiden. Het standbeeld is gemaakt door professor Wenkebach en staat bij station Lammenschans.

De heer van der Born stond als initiatiefnemer, inspirator, organisator en bestuurder aan de basis van vele activiteiten en evenementen in de Stevenshof. Gedurende meer dan vijftien jaar heeft hij zich met hart en ziel voor de Stevenshof en haar bewoners ingezet. Met het bereiken van de vijfenzestigjarige leeftijd acht hij het tijd geworden het wat rustiger aan te gaan doen. Reden voor de Wijkraad om hieraan tijdens de bijeenkomst van het Poldergenootschap aandacht te besteden.

Leiden cornelis joppensz


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×