Winkeldief steelt grote partij strippenkaarten

De politie heeft woensdagmiddag een winkeldief aangehouden. De man, een 26-jarige Amsterdammer, had kort daarvoor een partij strippenkaarten gestolen uit een boekwinkel aan de Breestraat. Ook probeerde hij met een nog voortvluchtige mededader een kassa bij V&D open te breken.

Beveiligingspersoneel van V&D zag dat twee mannen probeerden een kassa open te breken. Toen zij zich betrapt voelden, gingen ze er vandoor. De beveiligingsmedewerkers achtervolgden de twee onopvallend en belden de politie. Terwijl de politie onderweg was, gingen de twee er bij een boekhandel vandoor met strippenkaarten ter waarde van 1600 euro. Eén van de beveiligingsmedewerkers kon de tas met strippenkaarten uit de handen van de verdachte pakken.

De politie wist de man even later in de Nonnensteeg aan te houden. De verdachte is ingesloten. De politie is op zoek naar de tweede verdachte.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×