Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leefbaar Leiden wil Asotax invoeren

Leefbaar Leiden onderzoekt de mogelijkheid om naar Amsterdams voorbeeld ook in Leiden een zogenaamde ASOTAX in de voeren. De partij zal daar binnenkort een raadsvoorstel voor indienen. De Asotax is een belasting die wordt geheven in plaats van een boete. Alleen kleine overtredingen komen in aanmerking voor deze vorm van ‘straf afkopen’. Van de geïnde bedragen wil Leefbaar Leiden het aan te stellen personeel betalen.

 

“Het gaat daarbij om zaken die in de ogen van vele stadsgenoten als asociaal ervaren worden, zoals het wegwerpen van vuilnis op straat, wildplassen, geluidsoverlast, openbare dronkenschap, te hard rijden op brommers, brommers die teveel herrie maken en het fietsen zonder licht,” zo somt de fractievoorzitter van Leefbaar Leiden, Daan Sloos, op. Al dit soort overtredingen worden door de politie niet of nauwelijks als prioriteit gezien en zouden dan door opsporingsambtenaren van de gemeente leiden afgedaan kunnen worden met de ASOTAX.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×