Monique Lasschuyt met de Sint op het Stadhuisplein na de intocht van vorig jaar. Ook nu heeft Lasschuyt met de Sint afgesproken dat hij om 12.00 uur met zijn pieten aankomt bij de Beestenmarkt. (Archieffoto: Chris de Waard).

Verwarring rond intocht Sint

Wanneer is de Sint waar in Leiden? Rond die vraag is de nodige verwarring ontstaan nu Centrummanagement Leiden heeft aangekondigd dat Sint Nicolaas dit jaar in Leiden logeert en wel in een woning op een nog geheime locatie in Leiden. Centrummanager Robert Strijk maakt op 22 november bekend waar de Sint zich heeft gevestigd. Die dag kunnen kinderen uit Leiden ook de hele dag bij de Sint op huisbezoek, zo liet Strijk twee weken geleden weten.

Dat alles is Monique Lasschuyt in het verkeerde keelgat geschoten. Al jaren organiseert zij de Leidse intocht van Sint Nicolaas. En die is, inderdaad, op 22 november.

Lasschuyt hoopt dat het Centrummanagement alsnog met haar gaat samenwerken om zo de verwarring voor de kinderen op te lossen. “Ik heb ze zelfs aangeboden om bij de intocht kleurplaten te laten uitdelen aan de kindertjes. Die zouden ze dan in het huis van de Sint kunnen inleveren. Ik wil heel graag samenwerken met het Centrummanagement, maar ik hoor maar niks,” aldus een boze Monique Lasschuyt die inmiddels met de Sint heeft afgesproken dat hij gewoon met de boot naar Leiden komt. Op 22 november dus, om 12.00 uur bij de Beestenmarkt.

Advertentie

Leiden Sinterklaas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×